Dillkött, en gammal smarrig klassiker!

dillkött
Om du gillar sötsyrliga smaker då måste du koka kött och göra den här såsen av buljongen! Allra godast blir det om du har kött med ben men det funkar om du har en grytbit/grytbitar/rulle eller en fin liten stek också. Koka köttet med lök, morot, salt, och peppar och kom ihåg att såsen ska vara rejält syrlig 😉

Dillkött

400-500g kokt kött av älg, nöt eller lamm

Dillsås:
4 msk smör
4 msk mjöl
5 dl buljong från koket eller vatten+tärning
1 dl grädde
1 msk ättika 24%
2 msk socker
4 msk hackad dill
salt och nymald vitpeppar
1. Smält smöret, rör ned mjölet och späd lite i taget av buljongen.
2. Pytsa i grädde, ättika, socker, dill och låt såsen koka ihop några minuter på svag värme.
3. Smaka av med salt och peppar och ev med mera syra och sötma.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*