Ja har ni färsk fisk så är det ju toppen själv hade jag ett fryst torskpaket och det blev inte tokigt heller!
I receptet skrev jag att fisken inte skulle vara helt tinad och det beror på att grönsakerna behöver 30 minuter i ugnen och är fisken helt tinad när du lägger dit den då blir den torr och tråkig. Om du råkat tina fisken helt så kör först bara grönsakerna i 10 minuter och lägg sedan dit fisk, grädde och ost och kör i ca 20 minuter.
INGREDIENSER
- 400g halvtinad torsk eller annan vit fisk
- 2 morötter
- 1 fänkål
- 1 dm purjolök
- 1 citron, saften av den
- 3 dl grädde
- 100g ost som du gillar, castello blå hade jag
- Italiensk salladskrydda, salt och nymalen vitpeppar
Sätt ugnen på 175 grader!
GÖR SÅ HÄR
- Skala morötterna och skiva dem fint på mandolin eller med potatisskalare, strimla purjon.
- Dela fänkålen, ta bort toppstjälkarna (spara dillen till garnering och stjälkarna är fina till buljongkok, kasta in dem i frysen bara)
- Lägg grönsakerna i en liten ugnsform, skär den halvfrusna fisken i bitar och lägg på grönsakerna.
- Pressa citronen över fisken, krydda rejält och snåla inte med salladskryddan!
- Tippa över grädden, smula/strö över osten och gratinera i 175 grader i ca 30 minuter.