Här får ni ett recept på en kycklinggryta som man svänger ihop medan riset kokar. Färdiga wokgrönsaker blir också gott att ha i om du har riktigt bråttom! Kycklinglårfilé brukar jag ju tjata om att det är den godaste delen på kycklingen, den kan liksom stekas lite för länge utan att bli torr och tråkig 😉 Vill du ha en krämigare gryta så ta 2 burkar kokosmjölk!
Ingredienser 4-5 port
- 700g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 liten gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1/2-1 msk currypasta eller 2 msk currykrydda+1-2 tsk sambal
- 1 burk kokosmjölk+1 burk vatten
- 2 msk fisksås
- 1 lime, skal och saft
- maizena+ vatten till redning
- 1/2 kruka hackad färsk koriander
- olja till stekning
Tillbehör:
- mango chutney
- yoghurt eller creme fraiche
- jordnötter
- naanbröd eller papadums som finns vid asiatiska hyllan , recept på naan finns här
- kokt ris
Gör så här:
- Koka riset.
- Skär grönsakerna och kycklingen i bitar och hacka vitlöken.
- Bryn kycklingen i olja och låt sedan grönsakerna fräsa med.
- Tillsätt currypastan eller curry+ sambal och låt allt svänga runt.
- Tippa i kokosmjölk, vatten, fisksås, limesaft och skal och låt grytan puttra i ca 10 minuter,
- Red av med maizena, smaka av om det behövs mera kryddor och rör sist ned hackad koriander.