Här får ni en “favoritmysmiddag” om jag får bestämma som dessutom är väldigt lättlagad. När jag gick förbi charken på Coop och såg musslor så kunde jag inte låta bli att köpa ett nät….jag köpte färdiga pommes också så det blev en riktigt snabb middag 😉
Ingredienser 2 pers
- 1 nät musslor
- 1 liten gul lök
- 1 morot
- 1 liten fänkål
- 1 stor klyfta vitlök
- 3 dl vitt vin
- 2 dl grädde
- 2 msk rapsolja
- färsk persilja eller timjan
- salt
Tillbehör:
- Pommes frites
- Majonnäs köpt eller hemslagen, recept här och jag gjorde bara hälften till oss två
Gör så här:
- Lägg musslorna i riktigt kallt vatten i diskhon.
- Kör dina pommes i ugnen.
- Skär lök, morot, fänkål och vitlök i tunna skivor/strimlor.
- Tvätta musslorna rena från skägg, kasta de som är trasiga eller öppna.
- Fräs grönsakerna i olja några minuter, tippa i vin och låt det puttra 4-5 minuter.
- Tippa i grädden och musslorna och låt allt koka under lock i 5 minuter, vänd om i grytan efter halva tiden.
- Smaka av med salt och ev pressad citron och persilja eller timjan.
- Servera med pommes och en god majjo 🙂