Nu har vi precis kommit hem efter en skön långpromenad i solen, massor av snö och en aning kallt, -27 i morse men det var då det 😉 Målet var Smålåsstugan där Mia och Katri fixat värsta kakbuffén, ojojoj vad många goda kakor det var och att fota det glömde jag helt bort i “kakivern”.
Den här gratängen gjorde jag igår så nu blir det bara till att värma den och göra en sallad, hoppas att den blev god så jag inte ger er ett dåligt recept men jag provsmakade ett hörn och jag gillade den!
INGREDIENSER
- 300g chorizo eller annan kryddig korv
- 300 g okokt pasta
- 1 stor paprika
- 1 gul lök
- 1-2 klyftor vitlök
- 1/2-1 chili
- 250g mozzarella
- 3 dl tomatsås.
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl grädde
- 2 dl riven lagrad ost
- olja till stekning
- 2 tsk torkad örtkrydda t.ex timjan eller oregano
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Koka pastan al`dente, med tuggmotstånd.
- Skär korv, paprika och lök i bitar, hacka vitlök och chili.
- Stek korven i oljan och låt sedan grönsaker, vitlök, chili och örtkryddor fräsa med, krydda.
- Blanda ihop creme fraiche, grädde, salt och peppar.
- Häll av vattnet på pastan och rör ned korvfräset i kastrullen.
- Tippa upp i en ugnsform, riv mozzarellan i bitar och fördela o formen.
- Fördela tomatsåsen i formen och sedan cremefraiche/gräddblandningen.
- Strö den rivna osten på toppen och gratinera i ugn i ca 30 minuter tills gratängen fått färg.