Jamen det blev en god pasta det här, fort gick det och det passade finfint eftersom jag tog en premiärcykeltur till min kompis i det soliga vädret!
Pastan och oreganokryddan på tub kom i månadens SMAKBOX. Om du är sugen att börja prenumerera eller att köpa en box som en gåva så använd min kod CHILICONKARIN så får du 15% på första boxen!
Vill du ha en ännu krämigare och gräddigare pasta så skippa vattnet och kör på bara grädde;-)
INGREDIENSER 4-6 port
- 350g okokt pasta
- 1 liten zucchini
- 250g färsk broccoli
- 1 ask körsbärstomater a`250g
- 6 soltorkade tomater i olja
- 2 klyftor vitlök
- 200- 250 g alspånsrökt karré eller rökt skinka
- 2 dl grädde
- 1-2 dl kokvatten från pastan
- 2 dl riven ost
- 1 tsk sambal oelek
- 1 dl hackade örter t.ex basilika, timjan, ruccola, oregano alt. 1 msk örter på tub från Santa Maria
- salt och nymalen svartpeppar
- olja från tomaterna att steka i eller rapsolja
- riven parmesan eller annan lagrad ost till servering
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan al dente.
- Skär zucchinin i småbitar, bryt/skär broccoli i små buketter och stammen i bitar, hacka vitlök och örter och dela tomaterna i halvor och de soltorkade i mindre bitar.
- Fräs zucchinin i olja och tillsätt sedan skinka, broccoli och vitlök. Sist av allt får tomaterna svänga med en kortis, krydda med sambal och svartpeppar.
- Slå av vattnet från pastan med spara lite till såsen.
- Tippa i grädde och pastavatten i stekpannan och låt det koka ihop.
- Rör ned riven ost och örter och blanda nu detta med pastan och låt allt koka ihop och bli riktigt varmt.
- Smaka av med kryddor och servera direkt