Snabb pasta med broccoli och skinka

pastaoregano5

pasta oregano1

Jamen det blev en god pasta det här, fort gick det och det passade finfint eftersom jag tog en premiärcykeltur till min kompis i det soliga vädret!

Pastan och oreganokryddan på tub kom i månadens SMAKBOX. Om du är sugen att börja prenumerera eller att köpa en box som en gåva så använd min kod CHILICONKARIN så får du 15% på första boxen!

Vill du ha en ännu krämigare och gräddigare pasta så skippa vattnet och kör på bara grädde;-)

INGREDIENSER 4-6 port

  • 350g okokt pasta
  • 1 liten zucchini
  • 250g färsk broccoli
  • 1 ask körsbärstomater a`250g
  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 200- 250 g alspånsrökt karré eller rökt skinka
  • 2 dl grädde
  • 1-2 dl kokvatten från pastan
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl hackade örter t.ex basilika, timjan, ruccola, oregano alt. 1 msk örter på tub från Santa Maria
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olja från tomaterna att steka i eller rapsolja
  • riven parmesan eller annan lagrad ost till servering

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka pastan al dente.
  2. Skär zucchinin i småbitar, bryt/skär broccoli i små buketter och stammen i bitar, hacka vitlök och örter och dela tomaterna i halvor och de soltorkade i mindre bitar.
  3. Fräs zucchinin i olja och tillsätt sedan skinka, broccoli och vitlök. Sist av allt får tomaterna svänga med en kortis, krydda med sambal och svartpeppar.
  4. Slå av vattnet från pastan med spara lite till såsen.
  5. Tippa i grädde och pastavatten i stekpannan och låt det koka ihop.
  6. Rör ned riven ost och örter och blanda nu detta med pastan och låt allt koka ihop och bli riktigt varmt.
  7. Smaka av med kryddor och servera direkt

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*