Ja nu gick grillen igång tidigare än vanligt för vi brukar vara grymt sena i starten vi. Soligt och varmt? Nix 😉 kallt och blåsigt men jag stod så nära grillen jag bara kunde! Ryggbiff av nöt hamnade på grillen som jag bara ringlade över olivolja och kryddade med salt och peppar. Det blev en mysig middag med Frida som kommit hem från Stockholm, Petter, mamma, svärmor, mannen och jag!
Tillbehör till köttet blev:
- Majs, champinjoner och klyftad lök som jag lägger i plastpåsar (gamla fruktpåsar är stora och bra) Ringlar ner olja och kryddor i påsarna och ibland citron, en gnutta socker på löken också och vänder runt påsen. Ta dina favoritkryddor!
- Mangosalsa med tomat och rödlök, recept HÄR
- “Smached potatoes” med vitlökssmör och oregano. Kokta potatisar, gärna med skal på som du trycker/mosar till, lägg en klick vitlökssmör på varje potatis och kör de krispiga i het ugn. Det är gott med ost på toppen också!
Jag brukar ofta göra grönpepparsås för det gillar vi men idag tog jag med flera pepparsorter! Den här kan ätas både varm och kall.
PEPPARSÅS
- 3 tsk pepparkorn, svart, grön, rosé eller den mix du vill
- 1 dl finhackad gul lök
- 2 msk smör
- 1,5 dl vatten+1 buljongtärning (tog inte riktigt hela)
- 3 dl creme fraiche 34 %
- 1/2-1 msk balsamvinäger
- 1/2-1 tsk socker
GÖR SÅ HÄR
- Mortla pepparkornen och fräs dem i smör med löken på svag värme tills löken mjuknat.
- Tippa i vattnet+buljongtärning och låt allt småkoka några minuter.
- Vispa i cremefraiche och låt såsen koka ihop, smaka av med balsamico och socker tills du får en bra balans!