Pasta med räkor

rakgryta1

Här får ni ett favoritrecept i repris, snabbt enkelt och gott!

INGREDIENSER

  • 300g skalade räkor
  • 1 purjolök
  • 2 små paprikor
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 2 dl fisk eller grönsaksbuljong
  • 1-2 tsk sambal
  • 2 msk pressad citron
  • ev. salt, nymalen svartpeppar
  • 1/2 kruka koriander
  • olja till stekning
  • maizena till redning

GÖR SÅ HÄR:

  1. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  2. Dela paprikan i bitar och hacka vitlöken.
  3. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan, tillsätt tomatpuré på slutet.
  4. Tippa i grädde, buljong, sambal, citron, låt allt koka ihop.
  5. Smaka av med mera kryddor, hackad koriander och red av såsen en aning.
  6. När smaken på såsen sitter lägg i räkorna och låt allt bli varmt, ingen kokning för då blir räkorna sega.
  7. Servera med pasta eller ris!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*