Här kommer en kycklingfavorit i repris! Den här marinaden funkar lika bra till fläskfilé också så ta det kött du gillar bäst eller kör båda om du har buffé 😉
INGREDIENSER
- 2 kg kycklingfilé
GARNERING:
- 2 paket bacon a´140g
- 4-5 soltorkade tomater i bitar
- 50 g hyvlad/grovt riven parmesan
- 1 näve basilikablad till garnering
- olja till stekpannan
MARINAD
- 2 dl rapsolja
- 1 dl vit balsamvinäger eller pressad citron
- 2 msk flytande honung
- 4-5 hackade soltorkade tomater
- 1/2 kruka basilika
- 1,5 tsk salt
- nymalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna, krydda och lägg fileérna i en ugnsform och kör tills innertemperaturen är ca 70-72 grader.
- Blanda under tiden till marinaden och stek baconet knaprigt.
- När kycklingen är klar och svalnat lite så lägg den kallt i en stor plastpåse tillsammans med marinaden, gärna i flera timmar eller över natten.
- Skiva kycklingen tunt och lägg den på ett stort fat.
- Ringla över marinad, stekt bacon, parmesanost, basilkablad och nymalen svartpeppar.