Det här blev en stor laddning som räcker till flera middagar, det är alltid bra att hitta igen i frysen. Det blir en annan konsistens med quornfärs men vi tyckte alla att det blev jättegott ändå, glöm inte osten på toppen och ketchup vill jag ha 😉
INGREDIENSER
- 600g quornfärs
- 2 morötter
- 1 bit rotselleri , lika mycket som morötter ungefär
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 3 färska tomater
- 1-2 tsk sambal
- 1 dl tomatpuré
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk japansk soya
- 1,5 dl färska örter eller 1,5 msk torkade t.ex timjan, oregano och basilika
- salt och nymalen svartpeppar.riven ost till servering
- olja till stekning
- vatten till lagom konsistens
GÖR SÅ HÄR:
- Hacka alla grönsakerna i småbitar och riv vitlöken.
- Fräs först grönsakerna i en stor gryta tillsammans med olja, börja med de hårda grönsakerna.
- Låt quornfräsen fräsa med, krydda och låt tomatpurén fräsa med.
- Tillsätt vatten, buljongtärning och låt såsen puttra på medan du kokar pastan.
- Smaka av om det behövs mera kryddor, snåla inte 😉