Pizzatime!

pizza1 pizza2 pizza3 pizza4 pizza5 pizza6

Pizza är ju gott det men oftast blir det pizza på överblivna tortillabröd eller Libabröd men den här gången gjorde jag en deg som fick jäsa från morgonen tills det var dags för middag. Jästiden är väldigt flexibel när man tar pyttelite jäst och det passar mig däremot blev degen väldigt elastisk och svår att få tunn 😉 Kan du jonglera som en äkta pizzabagare så är det här den ultimata degen !

Annars har Paolo ett bra degrecept här!

Pizza Bianca är allra godast fast den kan tyckas lite tråkig så testa den. Vill du inte ha vegetariska pizzor så ha en bricka med salami och lufttorkad skinka så kan den som vill toppa sin pizza med lite kött!

 

INGREDIENSER 4 stora

  • 5-6g jäst
  • 6 dl vatten
  • ca15 dl vetemjöl, special eller Manitoba cream
  • 1 msk salt

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i vattnet och tippa i mjölet.
  2. Kör med maskin i ca 10 minuter, strö i saltet och blanda.
  3. Ser degen väldigt lös ut så ta lite extra mjöl (den ska vara seg och lite lös)
  4. Låt degen jäsa i 4-5 timmar (längre om det passar dig bättre;-)
  5. Stjälp upp på mjölat bord och dela i 4 bitar, vänd runt degen så det blir  runda bullar och låt dem jäsa under duk på mjöl i 2-4 timmar.
  6. Kavla, jonglera degen så tunt du kan, lägg på plåtpapper, bred på fyllning och grädda på heta plåtar högt upp i ugnen på högsta temperatur!

 

Fyllning 1 Pizza Bianca

  • creme fraiche eller philadelphiaost
  • 1 liten zucchini i tunna skivor
  • 1 rödlök
  • 4-5 dl riven ost, gärna olika sorter
  • salt och nymalen svartpeppar på zucchinin
  • basilika, timjan, oregano eller ruccola att toppa pizzan med

 

Lägg ett tunt lager av både creme fraiche/philadelphiaost och tomatsås så blir det godare!

 

Fyllning 2 Pizza Vegetarisk tomat

  • tomatsås, färdig eller hemkokt
  • 1 rödlök
  •  svarta oliver
  • tomater, gärna små körsbärstomater
  • 4-5 dl riven ost
  • basilika, timjan, oregano eller ruccola att toppa pizzan med

 

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*