Den här beasåsen var jättelätt att göra och receptet hittade jag på arla.se.
Jag tog inte all vinäger på en gång utan smakade mig fram. Den går ju inte att värma igen den här såsen men är ju lika god när den är rumstempererad 😉
Ingredienser
- 150 g smör
- 3 äggulor
- 2 msk vinäger
- 1 msk riven gul lök
- 1 krm salt
- 1/2 krm nymalen svartpeppar
- 2 msk hackad persilja
- 1.5 msk färsk hackad dragon eller 2 tsk torkad
Gör så här:
- Lägg äggulor och vinäger i en mixerskål.
- Smält smöret.
- Droppa det heta smöret försiktigt i en tunn stråle över äggulorna samtidigt som du vispar/mixar (jag hade vispen på min stavmixer)
- När allt smör är i och såsen tjocknat smakar du av med de övriga ingredienserna. (om såsen är för tjock så vispa i lite vatten till lagom konsistens)
Pssttt….Jag använder allt smör, även bottensatsen som det står i alla recept att man inte ska använda….det är ju så salt och gott och skulle smöret bli lite brynt så blir såsen suuuupergod också 😉
Den här “fuskbeasåsen” är också jättegod, enkel och lite magrare om du inte gillar allt smör. Recept finns här!