Lax med rödbetskeso och brynt smör

kesorora-till-lax

Här får ni en gammal favorit från mitt arkiv! Jag frostade av frysen i helgen så nu äter vi bara gamla rester i några dagar 😉

INGREDIENSER

  • 4 portionsbitar lax
  • 250 g keso
  • 2 kokta rödbetor (gissar 150g)
  • 1-2 msk riven pepparrot, smaka dig fram
  • salt
  • 100 g smör
  • citron till fisken och dill till potatisen

 

Gör så här:

  1. Koka rödbetorna, skala och låt dem kallna.
  2. Koka potatisen.
  3. Hacka rödbetorna och blanda med keso, pepparrot och salt, ställ kallt.
  4. Stek laxen i panna, inte för länge! (jag vill gärna ha en mjuk kärna i mitten)
  5. Smält smöret i en kastrull tills det får en nötbrun färg.
  6. Ja sen då är det bara att mumsa och äta mina vänner!

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*