Kycklinggratäng “alltiett”

kycklinggratäng

Svärmor bjöd på en jättegod kycklingrätt för ett tag sedan och här får ni receptet!

 

INGREDIENSER 4 port

  • 4-6 port kokt ris
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 purjolök
  • 1/2 chili
  • 2 msk smör
  • 3 msk persilja
  • 4 kycklingfileér
  • 140 g bacon
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 3 dl grädde
  • 1/2 dl chilisås
  • 3 msk tomatpuré
  • 2,5 msk kalvfond
  • 1 msk maizena
  • hackad persilja
  • salt och nymalen svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka riset.
  3. Dela paprikorna i småbitar och strimla purjon och chilin fint, fräs detta i smör i en panna ngn minut bara.
  4. Krydda kycklingen och linda baconskivor runt varje filé.
  5. Bryn de hastigt runtom så de får färg.
  6. Blanda ihop grädde, chilisås, tomatpuré, kalvfond och maizena i en kastrull och låt såsen koka ihop.
  7. Lägg riset i botten på en ugnsform och blanda ner paprikafräset.
  8. Lägg kycklingfileérna på riset, slå såsen över, toppa med riven ost och gratinera i 15 minuter.
  9. Strö hackad persilja på toppen och servera.

4 Kommentarer

  1. Gertrud Palmer

    Hej Karin ville bara tala om för dig Åhh vilken middag jag gjorde idag/o vilken god sås alltså.’’Kycklinggratäng Allt i Ett” ALLTSÅ SÅ GOTT??Hälsa din svärmor o tacka för receptet?Du också gör så mycke gott?De e så roligt att laga o äta matenTittar mycke på dina recept,är så mycke mumsigt TACK??☀️

    • Karin Walker

      Tack snälla fina du vad jag blir glad och jag ska hälsa till svärmor 🙂
      Jättekul att du tittar in till mig, kram kram!

  2. Kyckling, lätt att laga och gott oxå. Ditt recept var gott, både för ögat och gommen. Tack snälla
    Kommer att bli fler än en repris av denna rätt

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*