Pasta med lövbiff och tomatsås

pasta med kött1 pasta med kött3

Ja nu har jag inte lagat mat på över en vecka för vi har varit i Kroatien på semester så det är därför jag mjukstartar med en färdig tomatsås. Den kom i förra Smakboxen och tänkte att den ska användas när jag vill ha maten klar fort! Så blev det idag för jag har varit ute och grejat, satt frön i landen och planterat lite blommor. Det blev sent allting eftersom vi varit borta men då får man väl skörda senare då 😉

Förresten så var Kroatien och den lilla byn Igrane helt fantastisk så till det landet vill jag gärna åka igen. Jag har alltid drömt om att åka till Thailand men har tänkt om lite där, om vi nu ska flyga mindre så är ju Europa ett himla bra alternativ eller hur?

 

Psst…. jag tog älgkött och då “skomakarbiffen”,  ni som köper älgkött vet den biten man först tror är ryggbiff och sen ser en stor sena i mitten och man blir sur ;-)) precis den tog jag men skar såklart bort senan. Inte jättemört men stek hett och snabbt och låt köttet vara rosa i mitten så funkar det. Förresten så var tomatsåsen jättegod 😉 det känns sådär att erkänna eftersom jag alltid kokar min egen, ha ha!

 

INGREDIENSER 4 port

 • okokt pasta ca.350 g
 • 350- 400 g lövbiff eller liknande
 • 1 burk tomatsås 500 g t.ex Dolmio Bolognese
 • 1/2 kruka basilika, funkar fint med torkade örter också!
 • 2 dl riven ost med smak
 • olja/smör till köttet
 • salt och nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

 1. Strimla köttet och låt det bli rumstempererat.
 2. Koka pastan i rejält med vatten och salt, hacka basilikan.
 3. Värm tomatsåsen, strö i hackad basilika om du har det annars torkad örtkrydda.
 4. Stek köttet hett och snabbt, salta och peppra.
 5. Lägg upp pastan på tallrikar, lägg på tomatsås, köttstrimlor, riven ost och ev. färsk basilika.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*