Det här är mat som jag gillar och det passar extra bra en ruggig och regnig dag. Jag vill inte ha potatis till ( för då orkar jag äta mera stuvad vitkål 😉 men det är ju en smaksak. Köp isterband som är rejält rökta så blir det allra godast och glöm inte att riva lite muskotnöt i stuvningen, yummie!
INGREDIENSER
- 2-3 hg vitkål
- 2,5-3 dl grädde/mjölk, blanda som du vill men det blir gott med bara mjölk också!
- maizena+vatten
- salt, nymalen vitpeppar, riven muskotnöt
- (1 dl riven ost med smak har jag i ibland)
1. Koka kålen halvmjuk i saltat vatten och slå av vattnet, tippa i “gräddmjölken” och låt allt småkoka 5-10 min.
2. Red stuvningen med maizena utrört i lite vatten, smaka av med kryddor och ev. ost.
♥ Stek isterbanden under tiden, sakta på svag värme i lite smöööör. Fett? Jaaaa och gott!