Isterband med stuvad vitkål

isterband stuvad vitkål

Det här är mat som jag gillar och det passar extra bra en ruggig och regnig dag. Jag vill inte ha potatis till ( för då orkar jag äta mera stuvad vitkål 😉 men det är ju en smaksak. Köp isterband som är rejält rökta så blir det allra godast och glöm inte att riva lite muskotnöt i stuvningen, yummie!

 

INGREDIENSER

  • 2-3 hg vitkål
  • 2,5-3 dl grädde/mjölk, blanda som du vill men det blir gott med bara mjölk också!
  • maizena+vatten
  • salt, nymalen vitpeppar, riven muskotnöt
  • (1 dl riven ost med smak har jag i ibland)

1.  Koka kålen halvmjuk i saltat vatten och slå av vattnet, tippa i “gräddmjölken” och låt allt småkoka 5-10 min.

2. Red stuvningen med maizena utrört i lite vatten, smaka av med kryddor och ev. ost.

 

♥ Stek isterbanden under tiden, sakta på svag värme i lite smöööör. Fett? Jaaaa och gott!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*