Köttfärsrullader med bacon och krämig sås

köttfärsrulader2 (1)

köttfärsrulader1

Nu ska det bli en hel del köttfärs/gryträtter i mitt kök framöver är planen iaf 😉  för det är mycket älgkött kvar sen i höstas. Älgkött är ju magert så det håller länge bara det är bra packat. Jag hittade ett gott recept hos “Bara en kaka till” på de här rullarna och det kommer bli repris för det blev jättegott! Jag hade bacon runt färsen för jag hade ingen skinka hemma men eftersom jag hade mager älgfärs så blev de jättesaftiga. Perfekt matlådemat!

(Pssst..eftersom jag hade bacon och inte skinka så körde jag mina rullar på 250 grader utan sås i 10-12 minuter så baconet fick lite färg, på med såsen och körde ytterligare 20 minuter)

 

INGREDIENSER

 • 500 g blandfärs, älg hade jag
 • 1 liten gul riven lök
 • 0,5 dl grädde
 • 3 msk ströbröd
 • 2 msk kalvfond
 • nymalen vit och svartpeppar
 • 230 g rökt skinka i skivor (14 skivor bacon hade jag)

Såsen

 • 4 dl grädde (funkar med hälften creme fraiche också)
 • 1 msk tomatpuré
 • 2 msk chilisås
 • 1 msk kalvfond
 • nymalen svartpeppar
 • torkad oregano

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 225 grader.
 2. Blanda grädde lök, fond, ströbröd och låt det svälla lite.
 3. Tillsätt färsen, blanda runt ordentligt och låt den vila lite i rumstemperatur.
 4. Vispa ihop ingredienserna till såsen i en bunke.
 5. Rulla 14-18 st köttbullar och forma sedan dem till avlånga järpar på en skärbräda.
 6. Rulla in varje rullad i skinka eller bacon och lägg i en form som inte är för stor.
 7. Häll på såsen och gratinera i 20-30 minuter beroende på hur stora du gör dom.

 

Gissa om jag ska packa en väska nu och åka till Portugal på tisdag med några kompisar? Jaaaaa och det ska bli så himla kul 🙂

38 Kommentarer

 1. Gertrud Palmer

  Måste bara testa denna rätt, ser jättegott ut,du har såå mycke gott Karin?Dina recept är så lättlästa att följa?

 2. Åke welamsson

  Det här var bland det GODASTE jag ätit! Tack för receptet.

  • Hej Åke!Vad kul att du gillade receptet, jag tyckte också att det var supergott! Välkommen tillbaka till min blogg/ Karin

 3. Anders Arvidson

  Vi gjorde den idag, mums, mina tonårsgrabbar åt så mycket så jag får tyvärr inte uppleva rätten i en matlåda 🙂

 4. Monica Björk

  Gott gott. Gör den andra gången idag då min syster kommer på besök.
  Tack för receptet

 5. Hej, vi känner inte varandra men jag googlade på köttfärsrullader, bacon och grädde och hamnade på din sida med detta recept. I går testade vi att göra “dina” köttfärsrullader – och jäklar anåda, vad gott det blev! Och så enkelt att göra!
  Tack och hej / Kicki

 6. Låter som ett super-recept så vi tänkte testa det! Tänkte höra vad du serverar till rulladerna?

  • Hej Josefine! Jag har serverat kokt potatis till men det funkar med både ris och pasta. Ett potatisstomp vore jättegott till, grovt och slarvigt krossad potatis med smör och en skvimp mjölk. Hoppas du gillar rulladerna 🙂

 7. Kanongott och såå enkelt!

  Har gjort denna flera gånger och varierat med köttfärs och kycklingfärs samt bacon och skinka – den blir lika god varje gång. Funkar bra både med pasta, ris, bulgur och potatis. Det bästa av allt; gillas lika mycket av både stora och små och är perfekt i matlådorna. Tack!

 8. Ja men herregud så gott!! Godaste på länge faktiskt. Hällde av lite av baconfettet & tog en halv matsked sambal oelek istället för chilisås. Kommer laga detta säkert en gång i veckan många år framöver, tack!

 9. Tusen tack för super gott recept.

  • Karin Walker

   Vad glad jag blir 🙂 Gjorde dubbel sats, frös in och tog fram när vi var många till middag och inte hade tid att laga, det funkade jättebra!

 10. En solklar favorit som lagats många gånger. Tusen tack för detta recept!! <3
  Oftast görs järparna på nötfärs eller lammfärs. Färsk timjan i är en hit!
  Perfekt att förbereda och plasta in för att sedan skjutsa in i ugnen när det är dags!
  Ibland lägger jag en liten överraskning i mitten, ex. ramslök, soltorkad tomat, persilja eller fetaost.

  Perfekt matldemat är det också! 😀

 11. Testade denna idag. Gott! Vad glad jag blev då alla i familjen åt upp! Det är inte ofta! Tre barn och en kräsen gubbe som sällan gillar samma rätter. Tack! Denna blir stående i mitt kök!🙂

 12. Louise Hallberg

  Då varken gubben eller sönerna gillar bacon eller skinka fick jag göra denna utan detta, men himlans va gott det blev ändå.. nästa gång ska jag oxå testa att göra några i en mindre form med bacon bara till mej, för tror att denna rätt kommer bli ännu godare om nu det är möjligt för den här va himmelsk.. vi hade min hemgjorda vinbärsgele och potatis till å det blev inga rester kvar, så det är ett super bra tecken för mannen och sönerna är super kräsna med maten tyvärr.. har nog inte hittat ett enda recept från dej som inte gått hem här hemma. ❤

 13. Bra recept som går att förbereda o variera!
  Jag ersatte löken m 1 msk lökpulver och ersatte ströbrödet m 1 ägg.
  I såsen la jag till timjan o lite soja och tog 1 msk sambal oelek ist för tomatpuré o chilisås.

  • Bra tips där Josephine, särskilt om man har barn som är petiga med lök. Sambal ska jag testa nästa gång för det gillar jag. Ha det fint 🙂 Karin

 14. Hej! Låter härligt! Ska testa 13dagsafton. Undrar om du har nån grönsak till? Tänker ha kokt potatis o gele.
  Mvh Birgitta

  • Karin Walker

   Hej Birgitta! Hoppas du gillar receptet för det gör jag! tror bara jag har haft en enkel grönsallad till/ Karin

 15. Hej igen!
  Ska det inte vara salt i färsen?
  Mvh Birgitta

 16. Laila lindquist karlsson

  Så himla gott och enkelt Tack för detta recept

 17. Så gott! Använde kalvfärs med timjan och lindade i parmaskinka. Frasigt och gott. Tack för det receptet.

 18. kerstin gustavsson

  Tack för det jättegoda recept du delar med dej av Ha så trevligt i
  Portugal ett fint land.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*