Tänk vad många varianter det finns på köttfärsås och det är alltid gott och ketchup till ska det va 😉 Recept behövs ju egentligen inte men jag tycker att det blir väldigt gott med rotselleri, morot, vitlök och lök i små små bitar!
INGREDIENSER
- 500 g köttfärs (älg tog jag)
- 1 stor morot
- 1 stor gul lök
- 1 bit rotselleri
- 3 klyftor vitlök
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk soya
- 500 g passerade tomater
- 3 färska tomater (dom var mjuka men ok, hacka dom superfint))
- vatten+buljong (tärning eller från köttkok)
- olja till grytan
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 liten skvimp vinäger av ngt slag, typ 1/2 msk
- 2-3 tsk oregano eller timjan om du gillar det!
Gör så här:
- Skala och hacka grönsakerna fint.
- Bryn köttfärsen i en gryta och låt grönsakerna fräsa med.
- Pytsa i kryddor, tomater och tomatpuré och låt även det fräsa med.
- Tippa i buljong och passerade tomater så det täcker kött och grönt och låt nu såsen puttra på så länge du har tid eller tills pastan är kokt.
- Smaka av med kryddor och ev någon syra och späd så du får den konsistens du vill ha på din sås.