Snickerskaka

snickerskaka1

Den här kakan/godiset har jag inte gjort på evigheter men förr gjorde jag den i småbitar som julgodis. Yngsta dottern fyller år i helgen och jag hoppas att hon gillar den här. Hon äter växtbaserat/veganskt och då borde den här passa 😉

Ha det fint mina matvänner, jag är så glad att ni är många som tittar in till mig på bloggen nu, bamsekram från mig!

Receptet är från Tasteline

INGREDIENSER

 • 350 g jordnötssmör
 • 1 dl strösocker
 • 2 dl ljus sirap
 • 1 liter flingor typ cornflakes (jag tog puffat ris)
 • 1 dl kokos
 • 200-300 g choklad, mörk tog jag

 

Gör så här:

 1. Klä en form 20×30 med bakplåtspapper (jag tog en avlång 10×30)
 2. Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull och smält på svag värme tills det nästan kokar, rör om då och då.
 3. Krossa flingorna lätt och rör ned dom tillsammans med kokosen.
 4. Bred ut smeten i formen och låt kakan svalna lite.
 5. Smält chokladen och bred ut den över kakan.
 6. Låt svalna helt innan du skär bitar eller rutor.

snickerskaka2

4 Kommentarer

 1. Härliga recept du har Karin!

 2. Linda Zetterberg

  Hej Karin! Vill bara säga att du har en jättefin sida, o jag saknar er i Ånge. Verkligen. Hoppas jag snart kan komma tillbaka. Hälsa en go kram till din man o mamma ???måste kämpa på för min dotters skull. Kram från Linda (ärtiga Märta) o Leonitha

  • Karin Walker

   Hej Linda! Vad glad jag blir att höra ifrån dig, jag funderar ibland hur du har det med din lilla tjej. Förstår att du har det kämpigt när hon fick en jobbig start i livet. Hör gärna av dig om du är i krokarna och Tommy skickar en kram tillbaka, kram från mig med fina du!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*