Drömrulltårta med smörkräm, glutenfri

drömrulle3 drömrulle4

Jag har haft en ledig dag idag och bakat lite, en rulltårta till fika på jobbet och långjästa frallor till köttsoppan som blir dagens middag. Alltså det här med höst är ju rätt mysigt tycker jag, att vara inne och tända ljus äta soppor och grytor och allt blir liksom lugnare. Svärmor och svägerska kom och åt soppa med oss idag men det blev väldigt mycket soppa kvar…många matlådor blir det 😉

INGREDIENSER

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Garnering: 25-35 g mörk choklad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner det i smeten.
  4. Vänd runt tills allt blandats väl.
  5. Bred ut i smeten bakplåtsklädd långpanna och grädda i ca 5 minuter.
  6. Strö ut strösocker på ett bakplåtspapper och vänd den gräddade kakan på papperet och dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på.
  7. Vispa ihop smörkrämen och bred på den när kakan kallnat.
  8. Rulla ihop och lägg rulltårtan med skarven nedåt.
  9. Smält blockchokladen i mikron och ringla över rulltårtan.
  10. Skär i skivor när chokladen stelnat, mums liksom!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*