Bye bye julskinkan, saknar dig redan! Nejdå den är inte helt slut, flera bitar i frysen och jag saknar den inte så mycket 😉 Den här middagen ingår nu i projekt “ät upp allt sparat i frysen” och det finns mycket där som jag bara tänker att vi ska äta och sen lagas det nytt, ja ni vet väl själva hur det kan bli. Just den här rätten kräver noll kokkonst och det behövs knappt skrivas något recept men jag gör det ändå för det blev jättegott. Frysta grönsaksblandningar är perfekta att ha i reserv tycker jag! Det här blev som sagt en enkel rätt med få ingredienser men gillar du ingefära, salladslök, koriander, svamp…. ja listan kan göras lång så blir det också gott!
INGREDIENSER
- 1 påse frysta wokgrönsaker
- 1-2 hg julskinka i strimlor
- 2 fp snabbnudlar eller ris/glasnudlar
- 2 klyftor hackad vitlök
- 1 msk fisksås
- olja till stekning
- sesamolja
- 2 msk japansk soya
- 1 dl sweetchilisås
- 1 liten citron eller lime
- salta jordnötter
Gör så här:
- Tina wokgrönsakerna (behövs egentligen inte men det blir mindre vätska i pannan och lättare att få lite färg)
- Strimla skinkan, hacka vitlöken, rör ihop sweetchili, soya och citron eller lime i en skål.
- Koka nudlarna och spola dom kalla.
- Stek skinkan snabbt och hett i olja, stänk över några droppar sesamolja, det tar bort “julskinkesmaken”.
- Woka grönsakerna och vitlök hett och snabbt i pannan och stänk över fisksås istället för salt.
- Vänd ner nudlarna i pannan och sväng runt och servera med såsen och salta jordnötter.
Varför har du julskina i en asiatisk wok jävla gumma:l