Smördegspizza med päron, grönkål, ost och nötter

smördegsflarn1

Det här känns kanske juligt men ett perfekt litet plock om du har “ostrester” av olika slag, skär i småbitar och mumsa på innan maten. Det funkar att lägga på det mesta, skinka, salami, svamp och toppa med ruccola, ja låt fantasin och resterna flöda 😉

 

INGREDIENSER

  • 1 rulle färdig smördeg, rumstempererad
  • 1 dl creme fraiche eller färskost av ngt slag
  • 1 stort päron eller 2-3 fikon
  • 2 dl riven ost
  • småbitar av dessertostar, gärna någon ädelost
  • 2 dl finhackad grönkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl valnötter eller andra nötter/mandlar
  • 2 msk flytande honung
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

 

Här hade jag gjort en annan variant ser jag!

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt, nagga med en gaffel och skär en “ram” 1 cm från kanten utan att skära helt igenom.
  3. Bred på creme fraiche eller färskost, tunna skivor av päron eller fikon och osten.
  4. Kör i ugnen i 10-15 minuter.
  5. Rosta nötterna i en torr panna, rör hela tiden.
  6. Ringla olja, salta och peppra på kålen och fördela den på pizzan, grädda ytterligare 5-10 minuter men kålen får inte brännas.
  7. Strö över nötter och ringla över honung, skär i småbitar och servera ljumna eller rumstempererade.

 

Här hade jag gjort en annan variant ser jag!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*