Mazarinrutor med citron

mazarinrutor

 

Här har jag en lugn lördag alldeles för mig själv, småstökar, kollar alpint och har precis bakat en kaka. Halt som bara den ute så jag håller mig hemma och bara väntar att min dotter som snart ska få barn ringer och säger att det är på gång, åhhhh vad jag längtar! Jag ska få vara med på förlossningen och det känns så spännande.

Receptet har Fredriks Fika lagt ut på den här kakan och jag förstod att skulle bli supergod. Såklart kunde inte jag följa receptet riktigt men det tycker jag att ni ska göra och jag gräddade den lite för länge också. Dessutom dubblerade jag receptet och gjorde kakan i en större teflonform. Glasyren hoppade jag över för kakan var lagomt söt ändå utan pudrade bara lite florsocker över.

 

INGREDIENSER

  • 200 g smör (extrasaltat tycker jag)
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 200 g riven mandelmassa
  • 2 dl vetemjöl
  • zest av 1 citron
  • (2 droppar bittermandelolja tog jag)

Pudra florsocker över eller gör en glasyr!

Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • ev. gul karamellfärg

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*