Den här förrätten gjorde jag till Munskänkarna i fredags, enkelt och allt kan förberedas innan. Såklart är det godare med löjrom men i brist på bröd får man äta limpa ni vet 😉 Husåknäcke är ju sveränt gott med kumminsmak, köp de stora kakorna och bryt i småbitar. Nu laddar jag för en veckas jobb efter en väldigt lugn helg och eftersom det är sportlov så blir det en lugn vecka med bara fritidsjobb. Det kommer massor med snö nu så den förlorade vintern är tillbaka. Ha det fint mina vänner!
INGREDIENSER 6 port.
- 1 burk stenbitsrom a`75 g
- 1,5 dl creme fraiche 34%
- 1 dl fint riven Västerbottensost
- 1 rödlök
- dill, några vippor
- nymalen svartpeppar
- 6 bitar gott knäckebröd, Husåbröd eller fröknäcke passar fint!
Gör såhär:
- Finhacka löken och riv osten fint.
- Vispa cremefraichen tills den tjocknar, det tar en stund så ge inte upp 😉 först blir den tunn!
- Vänd ner osten i cremefraichen och dra några varv med pepparkvarnen.
- Lägg upp fint på små fat eller i kaffekoppar!