Chiliconcarne

chiliconcarne

Vi är på fjällsemester vi i Tänndalen och det är ju hög skämsfaktor på det nu i coronatider men våra barn och släktingar från Uppsala och Stockholm gjorde ju klokt i att stanna kvar därnere. Gissa om vi saknar lilla Ebbe som är 2 månader nu! Vi är ensamma i stugan och det känns såklart tråkigt men det gäller ju att alla hjälps åt och gör rätt nu. Det har stormat idag och som det ser ut flera dagar den här veckan så vi får väl ta det lugnt och vila och mat har jag packat med så vi behöver inte trängas på någon affär. Chiliconcarne hade jag med hemifrån och det är ju enkel mat som både kan förberedas och frysas in om det behövs. Ta hand om varann och gör det bästa av den här konstiga tiden!

 

INGREDIENSER 4 port

  • 300 g köttfärs, valfri sort och jag tog älg
  • 2 paprikor
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk spiskummin
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1/2-1 tsk sambal eller chili av ngt slag, tabasco eller chiliflakes
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olja till pannan
  • creme fraiche till servering

GÖR SÅ HÄR:

  1. Dela paprika och lök i bitar och hacka vitlöken.
  2. Bryn färsen tillsammans med spiskummin, paprikapulver, salt och peppar.
  3. Låt alla grönsaker fräsa med tillsammans med tomatpurén.
  4. Tippa i vita bönorna, chilin och 2 dl vatten och låt allt småputtra i ca 5 minuter.
  5. Smaka av om det behövs mera kryddor.
  6. Servera med ett gott bröd och en klick creme fraiche!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*