Jag gjorde en gryta med tacosmak häromdagen med grytbitar och kryddiga korvar och vi åt det med lite grönsaker, creme fraiche och smarriga tortilla strips. De smala chipsen var med i senaste smakbox och de var jättegoda till.
Vill du testa en prenumeration på Smakbox så får du 20% på första boxen och som bonus 6 tidigare favoriter i boxarna (värde ca 160kr). Använd då koden CHILICONKARIN. Det finns flera olika boxar att välja mellan och jag har den som heter Måltid, men sen finns det hälsosammare lådor också om man vill ha det 😉
Ska du äta grytan till tacos så vill man ju inte ha den alltför såsig så späd då med mindre vätska när du puttrar köttet och låt vätskan koka bort mot slutet när köttet börjar bli mört. Tvärtom då om du ska servera grytan till ris, pasta eller potatis. Havreris är ett gott och svenskt alternativ till vitt ris!
INGREDIENSER
- 500 g grytbitar
- vatten+buljong tärningar/fond
- 300 g starka korvar av ngt slag, jag hade coops jalapeno och cheddar
- 2 paprikor i olika färger eller flera små snackpaprikor
- 1 stor lök
- 2 klyftor hackad vitlök
- 1 msk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 350-400 g passerade tomater
- tabasco eller annan typ av chili, smaka dig fram!
- salt och nymalen svartpeppar
- olja till stekning
Gör så här:
- Bryn grytbitarna och låt spiskummin, paprikakrydda och vitlök fräsa med på slutet.
- Tippa i buljong (vatten +tärning eller fond) och låt köttet puttra tills det blir mört.
- Späd med vatten under tiden och kolla vad jag skrev här ovan ang. buljongmängden.
- När köttet nästan är klart så dela korv, paprika och lök i bitar.
- Fräs detta med olja i en panna tills det får lite färg och tippa det och tomaterna i grytan.
- Låt nu allt puttra ihop 5-10 minuter till köttet är riktigt mört och smaka av med salt och peppar.