Fuskbea, snabbaste såsen

fuskbea

Det här är min räddare i nöden när man snabbt ska ha en sås och den kan både serveras varm eller kall, lika gott vilket som. Det är också bara en bas för byter du ut dragon och gurkmeja med andra kryddor och smaksättningar så har du lika snabbt en helt annan sås. Vill du ha den mindre fet så byt ut en del av cremefraichen mot buljong det funkar ju också men då kan du behöva reda såsen lite. Låt fantasin flöda bara! Om jag har i vitlök brukar jag fräsa den lite med en gnutta olja först.

 

Andra smaksättningar kan vara:

  • 1 msk mortlad/mosad grönpeppar eller rosépeppar
  • 2 rivna vitlöksklyftor + 2 tsk torkade örter
  • 3-4 hackade soltorkade tomater + örter +1 riven vitlöksklyfta
  • ädelostar av alla de slag
  • curry och mangochutney

 

INGREDIENSER

  • 5 dl cremefraiche 34%
  • 1 msk fond eller 1 buljongtärning (höns, kött eller grönsak)
  • 1/2-1 msk torkad dragon
  • gurkmeja till önskad färg
  • nymalen svartpeppar

 

  1. Koka ihop allt och låt det puttra någon minut bara.
  2. Smaka av om du vill ha mera kryddor.
  3. Servera varm eller kall.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*