“Vild pasta” med skav, svamp och ostsås

vild pasta vild pasta1 vild pasta3

Jag har i samarbete med Smakbox fått ett gäng med goda mjukostar från Kavli och utmaningen att göra ett recept med temat ” Middag på 10 minuter”. Testa mitt recept så får ni se! Det är få och enkla ingredienser och det blev riktigt gott också. Jag ville gärna ha med svampbuljong i såsen för den lyfter fram svampsmaken så fint men då blev det lite för salt. Det kommer flera snabba middagar i veckan det lovar jag!

Du får 20% på första boxen om du använder min kod CHILICONKARIN

INGREDIENSER

  • okokt pasta till 4 ca. 350 g
  • 1 fp fryst viltskav a´240 g eller skav från en älgstek
  • 1 liter färsk svamp / 5 dl torkad t.ex trattkantarell eller rödgul trumpetsvamp alt. marinerad tofu i bitar
  • 3 dl grädde
  • 2 dl Kavli viltost på tub
  • 8-10 mortlade enbär
  • färsk eller torkad timjan
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör/olja till stekning

Gör så här:

  1. Koka pastan.
  2. Har du torkad svamp så lägg den i blöt / dela färsk svamp i bitar.
  3. Lägg grädde, viltost och enbär i en kastrull, vispa ihop och låt såsen sjuda.
  4. Stek svampen i smör tills den blir lite krispig, salta och peppra och lägg den åt sidan.
  5. Stek den skaven i het panna (den kan vara fryst) salta och peppra.
  6. Slå vattnet av pastan, skölj lätt och lägg pastan i en form.
  7. Fördela den varma såsen över, strö på skav, svamp och sist torkad eller färsk timjan.
  8. Servera direkt!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*