Jag har i samarbete med Smakbox fått ett gäng med goda mjukostar från Kavli och utmaningen att göra ett recept med temat ” Middag på 10 minuter”. Testa mitt recept så får ni se! Det är få och enkla ingredienser och det blev riktigt gott också. Jag ville gärna ha med svampbuljong i såsen för den lyfter fram svampsmaken så fint men då blev det lite för salt. Det kommer flera snabba middagar i veckan det lovar jag!
Du får 20% på första boxen om du använder min kod CHILICONKARIN
INGREDIENSER
- okokt pasta till 4 ca. 350 g
- 1 fp fryst viltskav a´240 g eller skav från en älgstek
- 1 liter färsk svamp / 5 dl torkad t.ex trattkantarell eller rödgul trumpetsvamp alt. marinerad tofu i bitar
- 3 dl grädde
- 2 dl Kavli viltost på tub
- 8-10 mortlade enbär
- färsk eller torkad timjan
- salt och nymalen svartpeppar
- smör/olja till stekning
Gör så här:
- Koka pastan.
- Har du torkad svamp så lägg den i blöt / dela färsk svamp i bitar.
- Lägg grädde, viltost och enbär i en kastrull, vispa ihop och låt såsen sjuda.
- Stek svampen i smör tills den blir lite krispig, salta och peppra och lägg den åt sidan.
- Stek den skaven i het panna (den kan vara fryst) salta och peppra.
- Slå vattnet av pastan, skölj lätt och lägg pastan i en form.
- Fördela den varma såsen över, strö på skav, svamp och sist torkad eller färsk timjan.
- Servera direkt!