Det här blev riktigt gott tycker jag och när det är kallt ute så kör vi på en ljummen sallad, havreris och kål får vara lite varma och kycklingen med om man vill. Ta det du har i grönsakslådan men basen är kokta gryn och kål av något slag. Har du inte kyckling så kör på lax, skinka eller något vegetariskt alternativ. En perfekt rätt när man har rester av olika slag!
INGREDIENSER 4 port
- 3 kycklingfileér + favoritkryddor
- 3 portioner havreris
- 300 g vitkål
- 2 stjälkar selleri
- 200 g små tomater
- 200 g fetaost
- 1,5 dl goda svarta oliver
- 1 rödlök + 3 msk vinäger +5 msk olja, salt och en nypa socker
- olja till pannan
- salt och nymalen svartpeppar
- kryddgrönt att toppa med
SÅS
- 3 dl gräddfil
- 1 dl majonäs
- 2 klyftor vitlök
- italiensk salladskrydda
- salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
- Koka havreriset enligt förpackningen, gärna i buljong.
- Rör ihop såsen.
- Skiva rödlöken och lägg den i dressingen.
- Dela tomaterna och fetaosten i bitar.
- Strimla kycklingen och stek den snabbt, krydda med dina favoritkryddor.
- Strimla vitkål och selleri, stek hastigt, krydda med dina favoritkryddor, jag tog lite curry och paprika.
- Vänd ner havreriset i kålen.
- Värm tallrikarna i micron, lägg nu din sallad med ris och kål i botten, bygg sedan på med, tomater, kyckling, fetaost, oliver och rödlök (ringla över vinägretten också), kryddgrönt på toppen.
- Servera direkt med såsen och ett gott bröd.