Korvplåt med grönsaker och vitlökssås

Korvplåt2

Korvplåt5

Korvplåt4

Det är enkelt att laga allt på en plåt och ta de rotsaker och grönsaker du gillar, inget blir fel.

Allra godast blir det om du tar en smakrik kryddig korv tycker jag.

Rostade rotsaker ledsnar aldrig jag på!

INGREDIENSER

  • rotsaker för 4 pers, ca 900 g t.ex morot, rotselleri, palsternacka och potatis
  • 2 medelstora rödlökar
  • 1 paprika
  • 400-600 g kryddig korv
  • 70 g färsk grönkål
  • 2 nävar vaxbönor
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 0liv eller rapsolja
  • 2-3 tsk torkade örter t.ex timjan, oregano
  • färska hackade örter till garnering, persilja eller ruccola

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
  2. Rör ihop vitlökssåsen.
  3. Skala och dela rotsakerna i bitar, lägg på en plåt / långpanna, ringla över rejält med olja.
  4. Kör rotsakerna i ugnen i ca 10 min.
  5. Dela paprikan i bitar, löken i klyftor (jag sparar roten så löken håller ihop) och korven i bitar.
  6. Blanda runt dom på plåten och kör i ytterligare 10 minuter.
  7. Repa grönkålen i småbitar och vänd runt den och vaxbönorna på plåten.
  8. Ringla ev. på mera olja.
  9. Salta, peppra och strö över torkad örtkrydda.
  10. Kör i ugnen några minuter tills allt fått färg och grönkål och bönor är mjuka. Ibland drar jag på grillen några minuter.
  11. Garnera ev. med persilja eller hackad ruccola och servera med vitlökssås och ett gott bröd!

 

VITLÖKSSÅS

  • 3 dl creme fraiche
  • 2 rivna klyftor vitlök
  • salt, nymalen svartpeppa
  • 2 msk hackad persilja eller 1 tsk torkad örtkrydda

Gör så här:

  1. Blanda ihop allt och låt såsen stå och dra lite.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*