Här får ni min favoritgryta med älgkött! Låt köttet puttra länge så det blir mjukt och nästan faller isär. Enbär gillar jag och det förstärker viltsmaken och baconet lyfter också smakerna och såklart svampen!
Har du inte älgkött så kan du lätt göra en vild nötköttsgryta också.
Sköt om er mina vänner, ät gott och ta hand om varandra!
ÄLGGRYTA MED SVAMP OCH LÖK
5-6 hg grytbitar av älg eller det du har
2 dl torkade trattisar eller 1 liter färska champinjoner
1 stor lök eller 8-10 små steklökar
2 dl torkade trattisar eller 1 liter färska champinjoner
1 stor lök eller 8-10 små steklökar
1 fp bacon eller en bit rökt sidfläsk
2 msk tomatpuré
2 msk messmör
buljong+svampbuljong
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1/2 msk mortlade enbär
1 msk balsamvinäger
smör/olja till stekning
salt och peppar
2 msk tomatpuré
2 msk messmör
buljong+svampbuljong
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1/2 msk mortlade enbär
1 msk balsamvinäger
smör/olja till stekning
salt och peppar
maizena att reda av med
1. Bryn köttet, krydda och puttra köttet mört i buljong, späd så att det hela tiden är täckt med vätska.
2. Fräs, bacon, svamp (blötlagd och urkramad) och lök i smör så det får lite färg.
3. Låt tomatpurén fräsa med och blanda ner allt i grytan.
4. Tippa i grädde och creme fraiche och låt allt puttra ihop.
5. Smaka av med kryddor, messmör och balsamico, red om du vill ha en tjockare sås i grytan.
Här går det alltså vilt till, det gillar vi skarpt!
Ha det riktigt gott du också Karin,
massor av kramar från Skånelandet.