Ja här ser ni vinet som vann The black box tävlingen!
De flesta röstade på vinet “cosy” och det var just Pata Negra Tempranillo. Det är ett lättdrucket sällskapsvin som passar till lätta rätter och småplock, vi testade ett glas till den här kycklingen och det passade finfint.
Det finns bara som beställningsvara och HÄR kan man också beställa.
Smak: Ungdomlig, fruktig, aningen kryddig, balanserad smak med fatkaraktär, inslag av plommon, körsbär, örter, lakrits, choklad, peppar och vanilj.
KYCKLINGEN stekte jag hel i 150 grader i drygt en timme och den fick först ligga i marinad med citron, vitlök och timjan. Penslade sedan med soya, olja och grillkrydda och grillade tills kucklan fått färg runtom.
TOMAT OCH CHILIRIS 4 port
1 gul eller röd lök
1 gul eller röd lök
2 klyftor vitlök
1/2 -1 färsk chili, torkade flakes eller 1-2 tsk sambal
500g passerade eller krossade tomater
3 dl ris
1 tsk salt
1 dl vatten
500g passerade eller krossade tomater
3 dl ris
1 tsk salt
1 dl vatten
1 tsk torkad basilika, timjan eller oregano eller färsk
svartpeppar
svartpeppar
olivolja
TOPPING
1,5 dl oliver
150 g fetaost
VITLÖKSSÅS
2 dl creme fraiche
1 riven vitlöksklyfta
salt och peppar
1. Fräs finhackad lök, vitlök och chili mjuk i lite olja.
2. Tippa i riset och låt det fräsa med en kortis.
3. Häll i tomater, vatten och salt och koka under lock tills riset är mjukt.
4. Strö över fetaost och oliver och servera med en kall cremefraichesås.
Allt låter toppen, blir hungrig 😉 Ha en fortsatt bra onsdag
Det låter MUMS! Detta recept görs imorgon:)