Lax med västerbottenost

 
Jag brukar för det mesta bara steka laxen i pannan och sedan låta den gå klart i ugnen på svag värme men med halvgammal grädde i kylen så fick laxen ha de fett och gott, ja gott blev det!
Jag gjorde rostad potatis och palsternacka till men med den goda såsen så är det allra godast med kokt eller pressad potatis.
Alltså nu känns det helt ok att bo på en byggarbetsplats (lite ljug bara), har dammsugit spån i hälften av rummen och det blev riktigt fint, imorgon kommer torkapparaterna…..undra just hur högt dom låter?
Trevlig helg på er, elda och ha det fint!
 
 
 
VÄSTERBOTTENLAX 4 port.
4 portionsbitar lax
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
1/2 dl hackad dill
1/2 citron, saft och skal
2-3 dl riven västerbottenost eller annan lagrad ost
salt och peppar
 
 
1. Lägg fisken i en ugnsform och pressa citron och riv skalet över den, salta och peppra.
 
2. Koka ihop grädde, cf, buljong och dill och slå det sedan i formen.
 
3. Strö över den rivna osten.
 
 
 
4. Gratinera i ugnen 200 grader i ca 25 minuter tills osten smält och fått lite färg.
 
 
 
 

 
 
 

2 Kommentarer

  1. Kan förstå att det är lite tråkigt att bo på en "byggarbetsplats" 😉 Men laxen ser god ut! Att ha västerbottenost på lax är en av mina favoritsmakkombinationer. Ha en trevlig valborg!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*