Fiskgratäng med morot och fänkål

fisk med fänkål

Ja har ni färsk fisk så är det ju toppen själv hade jag ett fryst torskpaket och det blev inte tokigt heller!Helg igen? Vad fort det går liksom och idag fick jag faktiskt lite vårkänslor när solen sken…… fast det var ju ingen direkt värme.

I receptet skrev jag att fisken inte skulle vara helt tinad och det beror på att grönsakerna behöver 30 minuter i ugnen och är fisken helt tinad när du lägger dit den då blir den torr och tråkig. Om du råkat tina fisken helt så kör bara grönsakerna i 10 minuter och lägg sedan dit fisk, grädde och ost och kör i ca 20 minuter.

Nu inväntar jag Anna och Cyril som kommer åkande från Paris, Lisa och Kim från Uppsala och att Frida och Petter dyker upp som bor närmast ♥♥♥ . Det kommer bli en mysig helg det här!

 

 

 

INGREDIENSER

  • 400g halvtinad torsk eller annan vit fisk
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 dm purjolök
  • 1 citron, saften av den
  • 3 dl grädde
  • 100g ost som du gillar, castello blå hade jag
  • Italiensk salladskrydda, salt och nymalen vitpeppar

 

Sätt ugnen på 175 grader!

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala morötterna och skiva dem fint på mandolin eller med potatisskalare, strimla purjon.
  2. Dela fänkålen, ta bort toppstjälkarna (spara dillen till garnering och stjälkarna är fina till buljongkok, kasta in dem i frysen bara)
  3. Lägg grönsakerna i en liten ugnsform, skär den halvfrusna fisken i bitar och lägg på grönsakerna.
  4. Pressa citronen över fisken, krydda rejält och snåla inte med salladskryddan!
  5. Tippa över grädden, smula/strö över osten och gratinera i 175 grader i ca 30 minuter.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*