Mumsigt med musslor mina vänner!
MUSSLOR MED FÄNKÅL OCH MOROT
1 nät musslor
2 morötter
1 fänkål
1 schalottenlök
2 klyftor vitlök
1 dl vitt vin
2 dl grädde
salt, nymalen vitpeppar
1/2 dl hackad persilja
2 msk smör
1. Skölj musslorna noga och ta bort skägget om det finns något (jag lägger mina i diskhon). Trasiga och öppna musslor slänger man men testa att knacka de lätt mot bänken, stänger de sig så är de ok.
2. Strimla morötter och fänkål och hacka lökarna.
3. Smält smöret och fräs sedan grönsakerna tills de är nästan mjuka men de ska inte ha någon färg, salta och peppra.
4. Skvimpa i vin och grädde och när det kokat upp så lägg försiktigt i musslorna.
5. Lägg på locket och låt musslorna småputtra i 4-5 minuter och vänd runt de efter halva tiden.
6. Smaka av buljongen och krydda ev. strö över persilja och servera i djupa tallrikar och med ett gott bröd!