Snabbt och smarrigt julgodis som du borde testa om du inte redan gjort det! De flesta recept är på 2 dl kondenserad mjölk och det känns konstigt eftersom burken rymmer 3 dl 😉 så jag ökade på med kokos och tog hela burken! Känns smeten för lös när det är dags att forma till godisarna så strö i lite mera kokos, men lite kladd ska det va, eller hur?
Ingredienser
- 1 burk kondenserad mjölk (obs inte dulce di leche burken med färdig kolasås)
- 4,5 dl kokos+lite till
- 4,5 msk florsocker
- 300g mörk choklad + 1 msk neutral olja
Gör så här:
- Rör ihop allt utom blockchokladen och ställ smeten kallt att svälla ca 30 minuter.
- Forma till bollar eller avlånga små bitar, lägg på plåtpapper och ställ fryskallt.
- Smält chokladen i micro eller vattenbad.
- Doppa varje bit i chokladen med hjälp av två gafflar och lägg sedan bitarna i frysen att stelna.