I helgen kommer alla ungdomar hem och det är så kul för det blev inte riktigt alla i julhelgen. Snabb middag sent igårkväll och då är ju alltid pasta det snabbaste och det blev riktigt gott också. Vegetarisk bas är fiffigt och sen kan köttätarna lägga på någon god skinka och salami! Gott Nytt År mina vänner och ha det toppenbra!
INGREDIENSER
- 500g pasta
- 1 liten zucchini
- 1liten röd paprika
- 1 liten gul paprika
- 200g champinjoner
- 1 liten rödlök
- 2 stjälkar selleri
- 2 klyftor vitlök
- 3 dl grädde
- 1 dl av kokvattnet från pasta
- 1 kruka basilika
- 1 näve ruccola
- salt och nymalen svartpeppar
- Olja till stekning
Topping:
Riven ost med smak, gärna parmesan västerbotten eller lagrad präst. Charkuterier t.ex serrano, salami, kallrökt skinka.
Gör såhär:
- Dela zucchini och paprika i bitar, skiva rödlök och selleri och hacka vitlök och ruccola.
- Koka pastan och stek under tiden grönsakerna utom ruccolan snabbt och hett i olja.
- Tippa i grädden, kokvattnet och ruccolan i pannan med grönsaker och låt det koka upp.
- Lägg upp pastan på ett stort serveringsfat/form, tippa över såsen och garnera med basilikan.
- Servera som en veggorätt eller ha charkuterier vid sidan om till de som vill, glöm inte parmesanost!