Gissa om det här var spännande?! Jag fick testa svampboxar från Saxtorpsvamp så nu har det växt så det knakat i mitt kök. De ville duschas morgon och kväll, stå varmt och ljust ja det var all skötsel de behövde! Dessutom var de goda att äta och nu vilar boxen några dagar och sedan kommer det visst nya svampar om man vattnar på och har lite tur. Hittar du inte ostronskivling i affären så funkar mitt recept med annan färsk svamp. Jag använde ett väldigt gott bacon från Fjällchark och kryddade såsen med ett buljongsalt från Skogens Sköna Gröna, det finns mycket gott hos Eva!
Yippie nu är vintern här och det känns i armarna efter flera timmars snöskottning både igår och idag. Slapp åka till gymmet idag då 😉
INGREDIENSER
- pasta för 4 pers , ca 300 g okokt
- 2 paket bacon i bitar
- 250g ostronskivling eller annan färsk svamp i bitar
- 1 liten skivad rödlök
- 2 dl grädde
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl kokvatten från pastan
- 1 tsk buljongsalt från Skogens Sköna Gröna / 1/2 svampbuljongtärning
- nymalen svartpeppar
- riven lagrad ost att riva över
- persilja eller ngt annat grönt att toppa med
Gör såhär:
- Koka pastan och under tiden steker du bacon och svamp tillsammans tills det blir knaprigt, låt löken fräsa med en kortis på slutet.
- Koka upp grädde, creme fraiche, lite av kokvattnet tillsammans med buljongen.
- När pastan är kokt så lägg den på ett stort fat eller i en form, slå den heta gräddbuljongen över och lägg sedan på svamp och baconfräset, toppa med svartpeppar, persilja och riven ost!