Här får ni en favorit i repris och jag tror inte ni blir besvikna. Receptet är inte mitt eget men jag har hittat det på Coop!
FETAOSTBOLLAR
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl riven gul lök
- 1 dl hackade örter, ex basilika, oregano, persilja
-
2 dl mandelmjöl
-
150 g smulad fetaost
-
3 msk olivolja
1. Blanda ihop alla ingredienserna utom oljan till fetaostbollarna och forma till runda bollar.
2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek bollarna på låg temperatur ca 8 min.
3. Värm tomatsåsen och servera med pastan och fetaostbollarna
-
TOMATSÅS köp en god färdig tomatsås eller gör en egen!
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1/2 chili, torkade flakes eller sambal
3/4 msk socker
1 msk vinäger
1 burk hela eller krossade tomater
1/2 burk med vatten
1 grönsaksbuljongtärning, gärna en ekologisk!
2 msk olivolja
2 tsk timjan, oregano eller basilika
1. Finhacka lök, vitlök och chili och fräs det mjukt i oljan.
2. Tippa i det övriga och låt såsen puttra ihop i ca 15 minuter.
3. Smaka av med mera syra, hetta, sötma och sälta om det behövs.