En supersnabb 3-rättersmeny får du här!
Varmrökt lax med pepparrotscreme, recept här.
Entrecote, rotsaker i ugn och grönpepparsås
- 4 skivor entrecote/ryggbiff, smör och rapsolja till pannan
- 6 potatisar
- 4 morötter
- 4 palsternackor
- olivolja, salt och torkad timjan
Grönpepparsås
- 5 dl cremefraiche
- 1 buljongtärning, valfri men inte fisk 😉
- 1-2 msk grönpeppar i lag
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225º och låt köttet bli rumstempererat, salta och peppra köttet.
- Skala och dela grönsakerna i klyftor/bitar.
- Lägg på en plåt med plåtpapper, ringla över rejält med olivolja, krydda och blanda runt.
- Kör i ugnen tills rotsakerna är mjuka och fått färg, kör grill på slutet om de är bleka.
- Koka ihop alla ingredienser till såsen och låt den småputtra när du steker köttet.
- Stek köttet i hetpanna med smör och rapsolja någon minut på varje sida, när köttsaften sipprar upp dra pannan åt sidan och låt köttet vila. Du har nu en biff som är medium.
- Ja då är det bara att lägga upp kött, rotsaker och sås på tallrikar!
Cheesecake i glas med digestive och hallon till efterrätt!
Har du kakor kvar sen jul så smula ner dem, jag hade några mandelkakor kvar!
Sist men inte minst något enkelt till bubblet vid tolvslaget!
- Färdiga crostinis i påse+rökt renost på tub+hackad timjan
-
RÅGCHIPS MED OST, SOLTORKAD TOMAT OCH SALAMI
- 24-25 rågchips, Linkosuo
- 100g Philadelphiaost, vitlök och örter
- 1 dl cremefraiche
- nymalen svartpeppar
- 6-7 soltorkade tomater i olja
- 5 cm salamikorv (5 cm i diam)
- persilja eller ngt annat örtigt grönt
Gör så här:
- Rör ihop ost, cremefraiche och svart peppar och lägg en klick i varje korg.
- Dela soltorkade tomater och salami i bitar och lägg en bit i varje korg, garnera med persilja.