Det här är en förrätt som jag gillar och det passar finfint som ett kvällsmys vid tv:n också 😉
INGREDIENSER 6pers
- 100g chevreost
- 6 skivor av en baguette, skär snett så de blir större
- 2 kokta rödbetor
- 4 skivor lufttorkad skinka t.ex serrano
- salladsmix
Rostade nötter
- 1 näve valnötter
- 2 msk honung
Örtdressing
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 1 msk pressad citron
- 1/2 tsk torkad timjan
- 1-2 tsk flytande honung
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda ihop dressingen och rosta brödskivorna lätt i ugnen på en plåt.
- Rosta nötterna i en torr panna och rör ned honungen när de fått lite färg, blanda runt rejält och fördela sedan nötterna på ett bakplåtspapper.
- Dela osten i bitar, lägg en bit på varje skiva, gratinera tills osten smält och brödet är krispigt.
- Dela rödbetorna i klyftor.
- Fördela sallad på 6 assietter, brödbitarna, skinka, rödbetsklyftor, valnötter, ringla över dressing och avsluta med ngt grönt t.ex färsk timjan eller persilja.