Två goda sallader till grillat

thaisallad med mango fetaostsallad

Vi har varit hos Lisa och Kim (dotter+sambo) i Uppsala i helgen och både mormor och farmor hängde med och Frida (yngsta dottern) kom från Stockholm. De bjöd på en härlig grillmiddag, vädret var fantastiskt och det var så kul att träffas trots att några fattades;-) Lisa gjorde en fantastisk sallad med thaismaker som jag bara måste apa efter!

Nu har hon inget direkt recept och man kan ta de grönsaker man gillar, det är själva dressingen som är superduper….och mangon såklart men ungefär såhär gjorde hon!

 

LISAS THAISALLAD

  • 2 dl finstrimlad vitkål
  • 1 mango i bitar
  • 1liten gurka i bitar
  • 2 tomater i bitar
  • 1/2 kruka grovt hackad koriander, ta mer om du gillar koriander
  • 1 lime i klyftor till servering

 

DRESSING

  • 1 lime, saften av dem
  • 2 msk fisksås
  • 2 klyftor riven vitlök
  • 1/2-1 färsk hackad chili, sambal eller chiliflakes funkar också fint
  • 2 tsk honung eller socker

 

  1. Rör ihop alla ingredienser till dressingen ( Lisa mortlar).
  2. Lägg grönsakerna på ett fat och fördela dressingen över salladen.
  3. Den får gärna stå och dra en stund före servering!

 

FETAOSTSALLAD

  • 1 fp machésallad eller annan sallad du gillar
  • 3 tomater i bitar
  • 1/2 gurka i bitar
  • 1 medelstor rödlök i skivor
  • 1 fp fetaost, 150g
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • salt och nymalen svartpeppar

DRESSING

  • 3 msk raps eller olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk honung
  • 1 tsk torkad örtkrydda t.ex timjan, oregano

 

  1. Blanda ihop dressingen, skiva löken och lägg den däri tills du ska servera salladen.
  2. Lägg salladen i botten på ett fat och lägg gurka, tomater,basilikablad i bitar och smula fetaost på toppen, salta och peppra.
  3. Fördela lök+dressing över salladen  och servera!

 

grill1 grill2 grill3

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*