Här får du mitt recept på marinerad fläskfilé, det blev bara marinad efter stekning men det blir gott ändå tycker jag. Gillar du soltorkade tomater, basilika och parmesan så blir det också gott på köttet, just den här gången så hade jag den smaksättningen på kycklingfilé (det receptet kommer snart) Låt fantasin flöda och krydda med det du gillar.-)
Pssst…det blåa du ser är torkade vildblommor från Herbaria!
INGREDIENSER 12-15 port
- 2 kg fläskfilé
- salt, nymalen svart och vitpeppar
- olja/smör till stekning.
Marinad:
- 2 dl rapsolja
- 1 dl citronsaft
- 2 msk flytande honung
- 2 msk sweetchilisås
- 3 msk japansk soya
- 3 klyftor riven vitlök
- 3 tsk torkad timjan/1/2 dl färsk timjan
- 1 dl buljong från ugnsformen
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Putsa fileérna, dela dem på hälften, bryn dem i en stekpanna, krydda, lägg i en ugnsform och kör dem tills innertemp. är ca 70 grader.
- Blanda ihop marinaden.
- När köttet är klart så lägg det i marinaden i en stor plastpåse gärna över natten.
- Skiva köttet i tunna skivor och lägg det på ett stort fat, ringla över marinad på skivorna, krydda ev mera och garnera med timjan.
Här kommer det lite reklam;-) Bacon och blodpudding från Trångsvikens chark och till det blir man pigg som mört av GodMorgons nya ekologiska juice, mums!
Ett litet mellanmål för dig som älskar keso, jag tyckte de var supergoda men mannen som inte gillar keso var lite mera tveksam 😉