Kladdkaka med kolafyllning och crisp

kladdkaka med crisp

Är du sötsugen eller ska bjuda någon på gofika? Då passar den här kladdkakan med fyllning superbra för den är sååååå god.

Receptet har jag hittat hos Jennys Matblogg och där finns det massor av goda grejer så kolla in vettja!

 

INGREDIENSER

  • 3ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 150g smält smör
  • 1 burk karamelliserad mjölk, dulce di leche som är färdigkokt!

 

TOPPING

  • 150g choklad, jag tar hälften mörk/ljus
  • 3 dl ricecrispies, jag tog Kuliga kulor, flingor från Coop

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna lite.
  3. Rör ihop ägg och socker.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ned det i äggröran och rör sist i smöret.
  5. Smörj en form med löstagbar kant eller lägg ett plåtpapper i botten.
  6. Bred ut hälften av kaksmeten i formen, klicka ut kolakrämen och bred sedan ut resten av chokladsmeten.
  7. Grädda i ca 30 minuter, den ska fortfarande dallra lite i mitten.
  8. När kakan svalnat smält chokladen och rör ned “flingorna” och fördela toppingen på kakan.
  9. Ställ nu kakan kallt så den stelnar och njut sedan med en klick grädde!

 

 

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*