Vegetarisk köttfärssås med quorn

vegetarisk köttfärssås2

Det här blev en stor laddning som räcker till flera middagar, det är alltid bra att hitta igen i frysen. Det blir en annan konsistens med quornfärs men vi tyckte alla att det blev jättegott ändå, glöm inte osten på toppen och ketchup vill jag ha 😉

 

INGREDIENSER

  • 600g quornfärs
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri , lika mycket som morötter ungefär
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 färska tomater
  • 1-2 tsk sambal
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk japansk soya
  • 1,5 dl färska örter eller 1,5 msk torkade t.ex timjan, oregano och basilika
  • salt och nymalen svartpeppar.riven ost till servering
  • olja till stekning
  • vatten till lagom konsistens

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka alla grönsakerna i småbitar och riv vitlöken.
  2. Fräs först grönsakerna i en stor gryta tillsammans med olja, börja med de hårda grönsakerna.
  3. Låt quornfräsen fräsa med, krydda och låt tomatpurén fräsa med.
  4. Tillsätt vatten, buljongtärning och låt såsen puttra på medan du kokar pastan.
  5. Smaka av om det behövs mera kryddor, snåla inte 😉

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*