Det går troll i den här maträtten, hur jag än bär mig åt så blir aldrig bilderna bra men jag lovar att det är godare än det ser ut 😉 Du kan fylla din rulle med så mycket, låt fantasin flöda. Mjukostar, skinka, salami, champinjoner, oliver, ja listan kan göras lång. Berätta gärna vad du lagar!
INGREDIENSER
- 500 g köttfärs, älgfärs tog jag
- 1 ägg
- 1 dl grädde
- 2 msk maizenamjöl
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- 3 msk senap
- 1 paket bacon
- 5-6 soltorkade tomater i olja
- 2 dl riven ost+1 dl till topping
- 2 tsk torkad timjan eller oregano
- 2 dl vatten+1 buljongtärning
GRÖNPEPPARSÅS
- 3 dl buljong från ugnsformen
- 2 dl cremefraiche
- 1/2-1 msk grönpeppar
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda färsen med ägg, grädde, maizena, salt och peppar och låt den vila.
- Stek baconet, hacka tomaterna och riv osten.
- Tryck ut färsen som en rektangel på ett bakplåtspapper, ca 1 cm tjockt.
- Bred ut en “rand” senap, fördela bacon, tomater och ost och rulla sedan ihop färsen med hjälp av papperet till en rulltårta.
- Lägg rullen i en ugnsform, strö över örtkrydda och riven ost.
- Gratinera i ugnen i 35-40 minuter.
- Tippa i vatten + smulad buljongtärning i formen efter 10-15 minuter så får du ett bra “såsämne”.
- När köttet gått klart så sila buljongen ur formen och späd med vatten så det blir 3 dl.
- Koka ihop buljong, cremefraiche och mortlad grönpeppar tills du får en lite simmig sås (red av med maizena om du vill ha den tjockare).
- Servera med potatis av något slag, jag råstekte skivor i ugnen.