Ja egentligen inte en paj utan kanske mer en smördegspizza eller ett litet plock före maten, ställ fram plåten på bordet, skär i bitar och mumsa! Såklart blir det snyggare om du skär smördegen i småbitar från början och gör flera små tilltugg men det hade inte jag tålamod med idag 😉 Låt fantasin flöda och lägg på det du gillar, det är ju aldrig fel att toppa med kall god skinka i små bitar heller. Förra gången jag hade “smördegsplock” smulade jag på chevré, hackad rosmarin, riven lagrad prästost och serverade serranoskinka vid sidan om det blev supergott!
Vi har precis kommit hem från en vecka i Tänndalen, det är favoritstället nummer ett när det gäller skidåkning. Lite folk, inga köer och fantastiska backar, tyvärr var det lite sol och mycket blåst men vi fick vara med två av våra tjejer och träffa kompisar också så allt känns fint!
Ha nu en riktigt trevlig helg mina vänner och testa gärna någon av pajerna 😉
INGREDIENSER SPARRISPAJ
- 1 rulle smördeg
- 125g sparris
- 100g färskost med örter och vitlök
- 125g mozzarella
- 2,5-3 dl riven ost med smak, lagrad cheddar hade jag
GÖR SÅ HÄR:
- Rulla ut smördegen på en plåt och låt den ligga kvar på smörpapperet.
- Bryt av det nedersta på sparrisen för det är träigt (kasta i frysen till buljongkok) och dela sparrisen i 2-3 delar.
- Skär försiktigt med en kniv en “ram runt smördegen” men inte ända igenom degen.
- Bred färskosten i rutan, skiva mozzarellan tunt och fördela på färskosten, lägg på sparrisbitarna och toppa med riven ost.
- Skjuts in i ugnen på 200 grader i 15-20 min och låt osten få gyllene färg.
- Dela i bitar och servera varma eller kalla.