Här får ni en korvgryta, typ stroganoff fast med lite grönsaker. Ta de grönsaker du råkar ha, paprika, zucchini, palsternacka och rotselleri passar perfekt. Jag älskar falukorv men hinner oftast äta upp den kall innan den hinner bli middagsmat 😉
INGREDIENSER
- 200 g färsk broccoli, fryst funkar
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 350 g falukorv
- 1 dl tomatpuré
- 3 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 3 dl creme fraiche
- nymalen svartpeppar ev. salt
- 2 msk olja
- 1 dl hackad persilja eller annat kryddgrönt
Gör så här:
- Dela broccolin i skivor (stammen också om du har färsk) och buketter, skala och dela moroten i fina slantar och hacka löken. Har du fryst broccoli så lägg i den sist av allt!
- Hetta upp en gryta och fräs först lök, broccolistam och morot några minuter i olja utan att de får färg.
- Låt broccolibuketterna fräsa med en kortis och låt sedan tomatpurén svänga runt.
- Tippa i vatten, buljongtärning, creme fraiche och låt grytan småputtra tills grönsakerna är mjuka.
- Stek under tiden korven i bitar, vänd ner dem när grönsakerna har lite tuggmotstånd och låt allt puttra på en stund.
- Smaka av med kryddor och hackad persilja, späd ev om du vill ha tunnare sås.
- Servera med ris, pasta, potatis eller något gryn du gillar!