Havregodis med jordnötter och choklad

Havrebars

Jag hade några kompisar hos mig igår på te och scones och jag ville ha något litet, “chokladigt” och sött att bjuda på också så jag letade runt lite. Hos Simona hittade jag de här enkla små godisbitarna som inte ens behövde gräddas, de blev goda men mäktiga så skär bara små rutor! Hon gör så fina sötsaker och är jätteduktig att fota så kolla in hennes grejer.

 

INGREDIENSER

  • 225 g smör
  • 1 dl brunt socker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 7,5 dl havregryn
  • 1,5 dl jordnötssmör
  • 175 g mörk choklad i småbitar
  • jordnötter till topping

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Smörj eller lägg bakplåtspapper i en form ca 20×20 cm.
  2. Smält smöret med sockret i en kastrull tills sockret löst sig.
  3. Tippa i havregryn och vaniljpulvret och låt allt fräsa på svag värme några minuter.
  4. Smält jordnötssmöret och chokladen i micron, 30 sek åt gången och rör om tills det är slätt.
  5. Lägg hälften av havresmulet i formen och tryck till med en sked.
  6. Fördela det mesta av chokladsmeten över grynen, spara lite till topping.
  7. Lägg resten av havresmulet över chokladen, tyck till med skeden.
  8. Ringla över resten av chokladen, strö över lite jordnötter och ställ formen i kylen några timmar.
  9. Skär i små rutor.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*